آمریکا نمی‌تواند برای توقیف نفتکش گریس ۱ از زور و قدرت نظامی استفاده کند-راهبرد معاصر
واکنش روسیه به تصمیم آمریکا برای استقرار سامانه موشکی در آلمان سید حسن نصرالله: هدف غرب لطمه زدن به ارزش‌های مرتبط با جهاد، شهادت و مقاومت بود واکنش ایران به ادعای استفاده از تسلیحات تهران توسط یمن آمریکا تحریم‌هایی را علیه رژیم صهیونیستی اعمال کرد طعنه رهبر انصارالله به فرار ناو آمریکایی: شما از شیر غران، گریخته‌اید، نه یک موش! نتانیاهو: هر توافقی باید به اسرائیل اجازه دهد به جنگ بازگردد موافقتنامه جامع همکاری ایران و روسیه بزودی امضا می‌شود استقرار سفیر جمهوری آذربایجان در تهران در آینده نزدیک حماس: تاکنون هیچ خبر جدیدی درباره مذاکرات به ما داده نشده است سرنگونی پهپاد رژیم صهیونیستی در شمال نوار غزه قالیباف و پوتین دیدار کردند سرویس اطلاعات خارجی روسیه: واشنگتن به دنبال جایگزین برای زلنسکی است وضعیت زندانیان ایرانی محور گفت‌وگوی سفیر ایران و معاون وزیر دادگستری ترکیه واکنش کرملین به بیانیه پایانی نشست ناتو قرارداد یک میلیارد دلاری مراکش با رژیم صهیونیستی در بحبوحه جنگ در غزه

آمریکا نمی‌تواند برای توقیف نفتکش گریس ۱ از زور و قدرت نظامی استفاده کند

کارشناس حقوقی آمریکایی در مصاحبه با شبکه الجزیره اعلام کرد آمریکا نمی‌تواند برای توقیف نفتکش گریس ۱ به زور متوسل شود. آمریکا نمی‌تواند برای توقیف نفتکش گریس ۱ از زور و قدرت نظامی استفاده کند
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۲ - ۲۶ مرداد ۱۳۹۸ - 2019 August 17
کد خبر: ۱۹۴۲۸

به گزارش راهبرد معاصر، «پروس واین» دستیار سابق معاون وزیر دادگستری آمریکا در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی الجزیره عربی اعلام کرد اینکه آمریکا برای جلوگیری از اجرای تصمیمی که مقامات جبل الطارق در خصوص آزادی نفتکش گریس ۱ اتخاذ کرده‌اند، مداخله کند مساله‌ای غیرعادی است. آن‌ها می‌خواهند جلوی حکم آزادی این نفتکش را بگیرند.

 

 آمریکا بر انگلیس که منطقه جبل الطارق را اداره می‌کند تاثیرگذاری دارد بویژه آنکه انگلیس در آستانه خروج از اتحادیه اروپاست و آمریکا نیز به انگلیس وعده‌های تجاری داده است. آمریکا از انگلیس خواسته است که با بکارگیری ادعای غیرقانونی علیه نفتکش گریس ۱ این نفتکش را بازداشت کند.

 

وی در پاسخ به این سوال که بر اساس این دستور که دستگاه قضایی آمریکا صادر کرده است، آمریکا می‌تواند برای توقیف این کشتی از زور استفاده کند؛ گفت: نه آمریکا نمی‌تواند صرفاً با استناد به دستور دادگاه، برای توقیف این کشتی از زور و قدرت نظامی استفاده کند.

 

نباید فراموش کرد که آمریکا تاثیر زیادی بر جبل الطارق دارد زیرا این منطقه مستعمره انگلیس است و انگلیس هم در زمینه تجارت به شدت به کمک‌های آمریکا متکی است و اگر انگلیس از اتحادیه اروپا خارج شود اتکای انگلیس به کمک‌های آمریکا بیشتر نیز خواهد شد، از این رو آمریکایی‌ها می‌توانند به مقامات جبل الطارق در قبال توقیف نفتکش گریس ۱ وعده‌هایی بدهند. آمریکایی‌ها می‌توانند با وعده‌هایی که به جبل الطارق می‌دهند کاری کنند که این منطقه حقوق بین‌الملل را زیر پا بگذارد.

 

۱۳ تیرماه مقامات منطقه جبل‌الطارق که تحت حاکمیت انگلیس قرار دارد، در اقدامی که از سوی مقامات کشورمان «راهزنی دریایی» خوانده شد، نفتکش گریس ۱ را که حامل محموله نفتی ایران بود، به بهانه نقض تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه در نزدیکی آب‌های این منطقه توقیف کرد.

 


ایران بار‌ها ادعا‌های مطرح شده از سوی مقامات انگلیس و جبل‌الطارق را رد و اعلام کرد این نفتکش از نظر فنی امکان پهلو گرفتن در بندری که انگلیس به آن اشاره می‌کند، نداشته است.

 

همچنین نفتکش «استنا ایمپرو» انگلیس ۲۸ تیرماه پس از نقض قوانین بین‌المللی دریایی و ورود به آب‌های کشورمان با اقدام مقتدرانه نیرو‌های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در تنگه هرمز متوقف و با ۲۳ خدمه به سواحل بندر عباس منتقل شد. مالک این کشتی یک شرکت سوئدی است و در روز توقیف تحت پرچم انگلیس حرکت می‌کرد. این کشتی متخلف انگلیسی همچنان در سواحل بندرعباس تحت بازداشت قرار دارد.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده